Agenda

Onze agenda

Op deze pagina vindt u de agenda van de erfgoedvereniging. Alle activiteiten, vergaderingen of tentoonstellingen kunt u hier terugvinden. Ook activiteiten die niet door ons worden georganiseerd, maar die mogelijk interessant zijn voor de leden nemen we op in onze agenda. Heeft u zelf een activiteit die u graag toegevoegd zou zien dan kunt u uw suggestie doorgeven via het onderstaande emailadres van de erfgoedvereniging.

16 januari 2023

Bezoek aan Regionaal Archief Rivierenland in Tiel

Leden en andere belangstellenden kunnen zich opgeven voor een bezoek aan het RAR. Tijdens dit bezoek wordt uitleg gegeven over de werkzaamheden van het archief en worden een aantal bijzondere stukken uit de Alemse geschiedenis getoond. Het bezoek staat gepland voor de avonduren, zodat zoveel mogelijk geïnteresseerden kunnen deelnemen.

22 november 2022

Lezing van Ton van Balken over de Alemse natuur

Ton van Balken, voorzitter van de natuurwacht Bommelerwaard, houdt een lezing over de Alemse natuur. De lezing begint om 20 uur en wordt gehouden in Het Hart van Alem.

 

 

 

 

 

11 oktober 2022

Fotoavond

Omdat de eerste fotoavond een succes was, organiseert de Erfgoedvereniging op 11 oktober voor de tweede keer een fotoavond. Belangstellenden wordt gevraagd om foto’s over Alem mee te nemen. De avond wordt gestart met een korte presentatie van de Erfgoedvereniging waarbij een aantal bijzondere foto’s over Alem worden getoond. Daarna kunnen de aanwezigen met elkaar foto’s bekijken die ze hebben meegenomen. Mocht u hele bijzondere foto’s in uw bezit hebben dan zou de Erfgoedvereniging deze graag willen inscannen voor het fotoarchief van de vereniging. U ontvangt nog een bericht over de precieze plaats en tijd van deze bijeenkomst.

1 tot 31 oktober 2021

Maand van de geschiedenis

Door heel het land vinden allerlei activiteiten plaats. Het thema van dit jaar is ” Aan het werk”. Op internet zijn allerlei activiteiten te vinden.

30 oktober 2021

Erfgoed-Fietstocht door Alem

Harry Brekelmans neemt jullie mee op een fietstocht door Alem. Er wordt stil gestaan bij plaatsen die historisch, cultureel of geografisch belangrijk zijn voor ons dorp. Zowel leden als niet leden zijn welkom. Graag opgeven via info@erfgoedverenigingalem.nl. Voor koffie wordt gezorgd. We vertrekken om 13.00 uur met de fiets vanaf landelijk museum ’t Schuurke, Sint Odradastraat 45A.

 

14 december 2021

Lezing

Op 14 december verzorgd EVA een lezing. Spreker, plaats en tijdstip volgen nog.